De basis voor het creëren van een perfecte look - Het bepalen van je huidtype

O N D E R T O O N  B E P A L E N

Aan de hand van dit artikel zullen we je uitleggen hoe je de ondertoon van je huid bepaalt en welke kleuren mooi bij jouw huidtype passen. Kleuren die matchen met je huidtype geven je automatisch een mooiere en rustige uitstraling. 
Ook als je je foundation kiest is het belangrijk om rekening te houden met de ondertonen van je huid want door het gebruik van een verkeerde kleur gaat je huid er al snel oranje of grauw uitzien.
Reden genoeg dus, om deze informatie goed in je achterhoofd te houden!

De ondertoon van je huid is niet hetzelfde als je huidskleur. De kleur van je huid kan veranderen door invloeden van buitenaf maar de ondertoon blijft altijd hetzelfde.

Bij de meeste mensen overheerst de gele ondertoon. Dat wil zeggen dat zij een warm huidtype hebben. Mensen met een koud huidtype hebben dan weer meer roze ondertonen. Bij de neutrale ondertoon heb je evenveel gele als roze tinten in de huid.

HOE BEPAAL IK MIJN ONDERTOON

We hebben 3 methodes om gemakkelijk te bepalen of jij een gele, roze of neutrale ondertoon hebt.

1. Wit of beige T-shirt

Trek een wit en beige T-shirt en kijk welke kleur het beste bij jou past.
Als het witte T-shirt jou het mooist staat dan ben je een koel type en heb je een roze ondertoon. Past beige beter bij jou dan ben je een warm type en heb je een gele ondertoon. Vind je het moeilijk te bepalen welke kleur meer voor jou doet, dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon.

 

2. Kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen

Door te kijken naar de kleur van je aderen aan de binnenkant van je polsen kan je ook jouw ondertoon bepalen. Paars/blauwe aderen geven aan dat je een roze ondertoon hebt. Als je aderen groenig zijn heb je een gele ondertoon en bij Blauw/groene aderen heb je een neutrale ondertoon.

 

3. Hoe reageert mijn huid op de zon?

Je kan je ondertoon ook bepalen door te kijken hoe jij op de zon reageert. Iemand met een gele of neutrale ondertoon wordt sneller bruin terwijl iemand met een roze ondertoon eerder zal verbranden.

WARME EN KOUDE KLEUREN

Nu je de ondertoon van je huid weet te bepalen zullen we je uitleggen welke kleuren bij jouw huidtype passen. De afbeelding geeft je een idee van wat warme en koude kleuren zijn. Warme kleuren hebben over het algemeen een wat zachtere uitstraling terwijl koele kleuren wat harder en feller zijn.

 

Warme huidtypes staan het mooist met warme kleuren. Koude huidtypes kiezen best voor koude kleuren. Mensen met een neutrale ondertoon hebben wat meer luxe want zij kunnen zowel warme als koude kleuren gebruiken.
Als het gaat over foundation kiezen ze best voor producten met een gele ondertoon.

 

Ga vooral uittesten en luister naar je gevoel. Het is belangrijk dat jij je goed voelt bij de keuze die je maakt.
Veel succes! :)


 »