De basis voor het creëren van een perfecte look - Lichaamsvormen

L I C H A A M S V O R M E N 👗

Met de juiste kennis wordt het creëren van een stijlvolle look heel gemakkelijk! In dit artikel leer je welke kledingstukken (minder) geschikt zijn voor jouw lichaam en laten we zien hoe je je onzekerheden wat meer kan verdoezelen.

Er zijn 5 verschillende soorten lichaamsvormen. Appel, peer, omgekeerde driehoek, rechthoek en zandloper. Waarschijnlijk heb je, na het zien van de afbeelding hier beneden, voor jezelf al een beetje een idee welk figuur jouw lichaam heeft. Mocht dat niet het geval zijn dan vind je bij ieder figuur nog eens de kenmerken terug.

👗 Appel

Kenmerken: ronde buik, taille minder zichtbaar, slanke benen, smalle heupen, volle borsten en platte billen.

Vrouwen met een appelfiguur kiezen best voor kleding die hun mooie slanke benen, borsten, hals en schouders accentueren zodat de focus van de buik wordt weggehaald. Een A-lijn is hiervoor de beste oplossing! Deze kledingstukken sluiten nauw aan onder de borst en lopen beneden wijd uit waardoor de buik minder zichtbaar is en de focus op de borst komt te liggen. Let wel op dat topjes over je heupbeen vallen. Met een V-hals trek je de aandacht ook nog eens naar je schouders en decolleté. Daarnaast kies je best voor broeken die eindigen boven de heupen en laat je rokken/jurkjes eindigen op de knie. Vermijd opvallende kleuren of printjes rondom je buik. 

👗 Peer

Kenmerken: platte buik, zichtbare taille, slanke benen, brede heupen, normale borsten en ronde billen.

Het peerfiguur heeft een smal bovenlichaam en breed onderlichaam. Dat wil zeggen dat de schouders in verhouding tot de heupen en bovenbenen redelijk smal zijn. Om je lichaam wat meer in balans te brengen leg je het accent best op je bovenlichaam. Draag korte blazers of jasjes die boven de heup vallen. Een boothals of watervalhals laten je schouders wat breder lijken en dat is precies wat je wilt! Strakke broeken, kokerrokken en kokerjurkjes passen goed bij jouw figuur maar hou er rekening mee dat extra details zoals zijzakken of printjes de focus weer op de heupen kunnen leggen. Hou het simpel en kies neutrale kleuren wat je onderlichaam betreft.

👗 Omgekeerde driehoek

Kenmerken: smalle taille, slanke benen, smalle heupen, borsten hebben een gemiddelde grootte en platte billen.

In tegenstelling tot het peerfiguur hebben vrouwen met het figuur 'omgekeerde driehoek' een breed bovenlichaam en smal onderlichaam. Hier zijn de schouders in verhouding tot de heupen breder. Topjes met V-hals, peplums, haltertops, crop tops en A-lijnjurkjes zijn allemaal items die jouw lichaam meer in balans brengen. Hou de kleuren voor de bovenstukken neutraal en kies voor broeken en rokken in speciale stofjes, printjes en opvallende details zoals bv. grote voor- of achterzakken.

👗 Rechthoek

Kenmerken: lange benen, kleine borsten, platte billen, erg slank lichaam.

Bij dit figuur zijn de schouders, taille en heupen even breed. Vermijd vormloze kleding maar kies voor stijlvolle, elegante tube tops en jurkjes of spaghettibandjes. Draag strakke, aansluitende kleding en voeg een riempje toe in de taille. Zo krijgt je middel de aandacht en geef je je lichaam wat meer vorm.

👗 Zandloper

Kenmerken: duidelijke taille zichtbaar, volle borsten en symmetrische schouders en heupen.

Accentueer je taille door een riempje te dragen over je hemd of jurk zodat je je rondingen mooi blijft zien. Vermijd niet-getailleerde en wijde kleding. Je kiest beter voor mooie aansluitende stuks. Wikkeltops en -jurken, kokerrokjes (met spilt) en jumpsuits zijn perfecte items voor het zandloperfiguur. 

Ik hoop dat deze informatie je wat heeft kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben, stuur gerust een berichtje!


«   »